Veligheten

Igår: lördagkväll i Göteborg. Jag och Sara ska titta på film. Vi har ett konto på HBO Nordic och scrollar igenom menyn i jakt på något lockande. Utbudet är futtigt. Vi ögnar igenom konkurrenternas sajter. Utbudet är i det närmaste identiskt, men med andra kategoriindelningar. Ett hundratal Hollywood-filmer som var i ropet för fem år sedan, en oändlig uppsjö av amerikanska B-filmer. Vi ger upp och går över till serierna. Men även där blir vi snart matta över det som presenteras. De serier som intresserar oss är nästan alltid minst fyra säsonger långa, vissa pumpar ut nya säsonger en gång per år. Mängden avsnitt avskräcker, det blir för mycket av ett projekt. Till slut bestämmer vi oss för Taxi Driver, som jag aldrig sett och Sara glömt en del av. 45 minuter senare konstaterar vi att nja, vi kanske ska byta till något bättre?

Idag sitter vi på balkongen och pratar om velighet. Samtalet glider genast in på när vi märkt av veligheten hos andra. Att det är ett så störande drag. Sara är snabb på att rikta det mot oss; vi är ju likadana. Visst är vi det.

Först idag, efter fyra månaders velanden, bestämmer jag mig för att inte fullfölja litteraturkursen jag gått på distans via en folkhögskola. Jag hade de flesta uppgifterna kvar att lämna in, litteraturen var intressant, men så mycket annat, mest jobbet, kom emellan. Och nu har motivationen varit på minimum. Ändå vågade, eller orkade, jag inte säga till kursledaren att jag hoppar av. Jag ägnade mig åt uppgifterna då och då. Läste sporadiskt och skrev anteckningar över hur jag skulle lägga upp inlämningsuppgifterna. Till slut fick det vara nog. Jag insåg, för bara några timmar sedan, att det inte skulle vara värt mödan, att sommaren får vara öppen för andra projekt.

Jag måste försöka bli bättre på att känna efter vad som är värt att fortsätta med.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s